BAM Infra Nederland

20 december 2018

Eén van de zogeheten ‘must-win-battles’ voor BAM Infra Nederland is ‘Projects in control’. Het is belangrijk dat we onze projecten (financieel) onder controle hebben om zo het risico te verminderen dat onze marges onder druk komen te staan door onverwachte tegenvallers. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? De BAM-kernwaarden zijn leidraad!

20 december 2018

125 enthousiaste BAM Infra Telecom collega’s verdeeld over 9 teams gingen 22 november jl. de uitdaging met elkaar aan om de hartenwensen van 9 ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan. Zo was er de wens om een dag vol adrenaline te mogen beleven, een optreden van K3 bij te wonen, een eigen jurk te ontwerpen, een modeshow te lopen, parachute te springen, noem het maar op … Niets is te gek voor Make-A-Wish en onze BAM Infra Telecom collega’s!

20 december 2018

Hoe zal Nederland er over een paar jaar uitzien? Gaan we dan in zelfrijdende auto’s naar ons werk? Liggen onze boodschappen al in de koelkast op het moment dat we thuiskomen? Is alles elektrisch? Vragen waar BAM zich al een tijdje in verdiept. Logisch dus dat ‘Smart City’ het thema was van de vierde BAM Open Collaboration Day!

13 december 2018

'Future proof' is dit jaar hét thema van InfraTech. 'Future proof' zijn betekent openstaan voor nieuwe vaardigheden. InfraTech doet dat onder meer met de Innovatieprijs. Iedere twee jaar strijden meer dan 50 inzenders om deze titel, waarbij de trend in de afgelopen jaren laat zien dat opdrachtgevers en opdrachtnemers steeds vaker samen optrekken. Het maatschappelijk belang van de innovaties speelt daarbij net zo’n belangrijke rol als de pure techniek.

13 december 2018

De provincie Overijssel heeft deze week het project 'Vechtdal Verbinding' voorlopig gegund aan BAM Infra, met Dura Vermeer als partner. Het gaat hierbij om het verbeteren van de doorstroming van de N-wegen 340, 48 en 377 vanaf de A28 bij Zwolle naar Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Een mooi en veelzijdig project voor een aanneemsom van net iets meer dan € 100 miljoen!

13 december 2018

De feestdagen staan voor de deur en naast dat er lekker gegeten wordt, vloeit de wijn of andere alcoholische drank ook vaak rijkelijk. Gezellig toch? Of niet? Wat als jij moeite hebt je alcoholgebruik te matigen en niet gezellig één of twee glaasjes wijn of bier kunt drinken? En wat als het gebruik van alcohol zelfs je werk beïnvloedt? Want alcohol en werk gaan niet samen. Wij spraken over het thema alcohol met Stephan Roelofs van Be-Responsible. Hij helpt samen met zijn team om medewerkers die willen, vrij te komen van doseringsproblemen of verslaving. En met succes!

13 december 2018

Om instortingen de kop in te drukken, moet er bij elk bouwproject verplicht een hoofdconstructeur komen. Dat zegt Rob van Wingerden, bestuursvoorzitter van BAM, tijdens de allereerste uitzending van Cobouw TV. Een geschreven artikel van CoBouw TV

13 december 2018

Maak jij ook regelmatig PowerPoint presentaties? Dan hebben we nieuws! Vanuit Koninklijke BAM Groep is er een nieuwe PowerPoint template ontwikkeld. Deze nieuwe template is voor alle BAM-collega’s wereldwijd te gebruiken voor zowel interne als externe presentaties.

6 december 2018

62 BAM-ers hebben verschillende variaties van ‘BAM Connect’ ingediend als naam voor het nieuwe intranet dat eraan komt. De winnaar (willekeurig gekozen) is Joanna Jewell, accounts assistant bij BAM Construct UK.

6 december 2018

Artificial intelligence (AI). We zitten er middenin. Het heeft ons automatische asfaltschadeherkenning gebracht en het helpt ons gebieden in kaart te brengen. Met hoeveelheden groen, wegen en water, maar ook de capaciteit voor het opwekken van zonne-energie.

6 december 2018

Op 29 november jl. vond de BAM Infra Innovatiedag plaats. Dit jaar waren de genodigden welkom in de Caballerofabriek in Den Haag. Voor de genomineerden een hele spannende dag; wie heeft het beste idee en gaat dit jaar met de titel ‘Winnaar BAM Infra Innovatieprijs 2018’ en maar liefst € 10.000 ontwikkelbudget naar huis? Om die felbegeerde prijs te bemachtigen, was het aan alle genomineerden de taak de jury te overtuigen van hun idee door middel van een ‘pitch’.

6 december 2018

Een betere leefbaarheid en verkeersveiligheid en een betere doorstroming van het verkeer op de hoofdrijbaan en de aansluitende wegen. Dat zijn de doelstellingen van de herinrichting van de N324 Oss-Grave. Volgens de ANWB-normering is de provinciale weg N324 namelijk gevaarlijk. Er zijn veel aansluitingen zonder verkeerslichten en heel veel oversteekplaatsen. Bedrijven en bewoners zijn afhankelijk van de N324 die als verkeersader de kernen van Schaijk, Reek, Velp en Grave verbindt met elkaar, de regio en de rest van Nederland.

6 december 2018

Gisteren ook pakjesavond gevierd? En jouw kinderen en/of neefjes, nichtjes, kleinkinderen of kinderen van vrienden verwend met een mooi cadeau dat op het wensenlijstje voor de Sint stond? Wat een heerlijk moment is het toch om die blije gezichtjes te zien als de cadeaus zijn uitgepakt!

29 november 2018

Eind oktober brachten de directieleden van Rijkswaterstaat en de projectleider luchtkwaliteit van de gemeente Den Haag een bezoek aan de Rotterdamsebaan, de meeste duurzame tunnel van Europa. Dit bezoek was een vervolg op een sessie vorig jaar, waar BAM alle duurzame maatregelen op het project presenteerde. Rijkswaterstaat vond dit zo interessant, dat zij graag een vervolgbezoek wilde brengen aan deze icoon van duurzaamheid.

29 november 2018

Kun jij het je nog voorstellen? Een wereld met traag internet? Of zelfs zonder internet? Niet even snel iets op Google kunnen opzoeken, een WhatsApp verzenden of kerstcadeaus online bestellen? In stedelijke gebieden is de afgelopen jaren geïnvesteerd in hoge kwaliteit in bandbreedte. De gebieden buiten de steden, ook wel buitengebieden, waren tot voor kort nog niet voorzien van deze hoge kwaliteit of zijn dit nog steeds niet. Daar brengt BAM Infra verandering in!

29 november 2018

Onderstaand artikel is gepubliceerd in Cobouw op 22 november jl. - redacteur Yvonne Ton

Eind 2022 moeten de eerste schepen door de Nieuwe Sluis in Terneuzen varen, maar dit jaar wordt de sluis al compleet gebouwd: virtueel, in BIM. Dat werk wordt verricht door BAM, één van de partners in de bouwcombinatie Sassevaart.

29 november 2018

‘Als je samen krachten bundelt, dan kun je versnellen én verbeteren’, zo begon Marinus Schimmel, directeur BAM Infra Nederland, gisterenochtend zijn presentatie voor de medewerkers van BAM Infra Asfalt in Culemborg. Kort daarvoor werd door BAM en Heijmans een gezamenlijk persbericht uitgestuurd over de verkenning van een nieuw, gezamenlijk asfaltbedrijf. Via een webcast konden de collega’s op alle asfaltcentrales van BAM Infra Asfalt het verhaal van Marinus ‘live’ volgen.

29 november 2018

Future Proof. Het thema van InfraTech 2019, van 15 t/m18 januari in Ahoy Rotterdam. Ons op het lijf geschreven, want BAM geeft vorm aan die toekomst!

22 november 2018

Halverwege het tijdspad dat we hebben uitgezet voor onze strategie ‘Building the present, creating the future’, heeft BAM goede voortgang geboekt. Maar we zijn nog niet waar we willen zijn. Daarom moeten we het tempo van onze strategie-uitvoering versnellen. Om dit proces te ondersteunen, voeren we enkele veranderingen door in de manier waarop we zijn georganiseerd.

22 november 2018

In een snel bewegende wegenbouwmarkt zien we een groeiende vraag naar duurzame en circulaire asfaltoplossingen. BAM Infra Asfalt verricht op het gebied van asfalt, -productie en -verwerking voornamelijk proactief Research & Development en geeft op maat gesneden advies. Bij een aantal product innovaties zijn we als BAM Infra Asfalt actief betrokken en zelfs koploper.

Pagina's