BAM Infra Nederland

22 december 2016

Hij trekt met een gerust hart de deur achter zich dicht. Op 1 januari 2017 gaat Wim Konings met pensioen.

“Voor mij is dit op mijn 65e een natuurlijk moment om afscheid te nemen. Ik ben eraan toe en ook blij dat ik het in goede gezondheid kan doen. Mijn echtgenote Ellen vindt het fijn dat ik van deze mogelijkheid gebruik maak. Mijn agenda voor de komende maanden is al gevuld met allerlei activiteiten die ik wil gaan doen: hobby’s, kleinkinderen en een aantal andere zaken. De dagen worden sowieso korter nu ik niet meer in alle vroegte opsta!”

 

22 december 2016

Fieldcoach Désirée Drenth, manager operations Martine van Halderen en projectleider Guus Dijk namen onlangs deel aan de Marktdag GWW van de gemeente Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst ontving BAM Infra de aanmoedigingsprijs ADAM WERKT.

22 december 2016

Het afgelopen jaar is de afdeling Omgevingsmanagement van BAM Infra verdubbeld in capaciteit en bestaat inmiddels uit 16 omgevingsmanagers. Afdelingshoofd Roel van der Woude: ‘De uitbreiding is een direct gevolg van het feit dat omgevingsmanagement een steeds belangrijkere rol speelt op onze projecten. Opdrachtgevers eisen hierin een actieve rol van ons, en de omgeving van onze projecten wordt steeds complexer.’

22 december 2016

Rick van Pinxteren is projectleider bij Energie & Water. Hij leidt momenteel een omvangrijk saneringsproject net onder de rook van Rotterdam. Rick vertelt over de lengte van 42 voetbalvelden, gordijnroedes en blije omwonenden: “ik ben heel trots op de samenwerking van onze ploegen met de civiele aannemer. En op onze communicatie en interactie met de buurtbewoners.”

22 december 2016

De aanpak Duurzaam Inkopen GWW van Rijkswaterstaat (RWS) heeft groot effect op de duurzaamheid van projecten en deze standaard werkwijze wordt gewaardeerd door inschrijvende marktpartijen. Dat blijkt uit de evaluatie van het Programma Duurzaam Inkopen die RWS samen met marktpartijen op dit moment afrondt. Op 13 december was de slotbijeenkomst van deze evaluatie, hier bespraken marktpartijen en RWS de uitkomsten en verbeteringen voor de toekomst.

19 december 2016

BAM Infra has won the 2016 Enexis Contract Safety Award. This is confirmation that we are on the right track towards enshrining a safe approach to working. Enexis appreciates the manner in which we have converted our instrumental safety approach into safety 'from the heart'.

15 december 2016

Onze opdrachtgevers vertrouwen meer en meer op de beschikbaarheid van voldoende kennis bij opdrachtnemers. Ook op het gebied van wegenbouw. Medewerkers van BAM Infra beschikken in veel gevallen over onvoldoende wegbouwkundige kennis om – bijvoorbeeld in een tender – afgewogen beslissingen te nemen.

15 december 2016

BAM Infra heeft de Contract Safety Award 2016 van Enexis gewonnen. Een teken dat we op de goede weg zijn om een veilige werkhouding te verankeren. Enexis waardeert de manier waarop we onze instrumentele veiligheidsaanpak omzetten naar veiligheid vanuit het hart.

15 december 2016

Aanbestedingen op basis van Best Value Procurement (BVP) spreken het vakmanschap van de aannemer aan en leggen de focus op kwaliteit. BAM Infra Energie & Water mag voor de gemeente Groningen op basis van BVP twaalf kilometer riool relinen. Het resultaat van goede samenwerking tussen ervaren technici en planschrijvers in de tenderfase.

8 december 2016

Field coach Petra van ’t Root begeleidde Hans Verhoeven tijdens een gesprek met de Belgische spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. En leerde hem onder meer dat naast woorden ook lichaamstaal bepaalt welke indruk je maakt.

8 december 2016

Op het project HOV Velsen, de bouw van een tunnel onder het spoor, wordt met weekstarts gewerkt. Een doeltreffende Cost Leadership-formule, die naast efficiënte en veilige werkmethodieken ook betrokkenheid oplevert.

8 december 2016

Op 30 november is de aanbesteding geweest van contractgebied PGO Rijn & Gouwe. We zijn er trots op te kunnen meedelen dat BAM Infra Rail Maintenance daarbij de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) heeft gedaan. Wij verwachten begin januari de voorlopig gunning te krijgen.

8 december 2016

Bij BAM Infra Energie & Water is gestart met de implementatie van BAM Uren Schrijven (BUS). In Regio Noordoost werkt nu de eerste groep medewerkers uit de Kleinmetaal CAO met het nieuwe urenregistratiesysteem. De verdere uitrol bij Energie & Water vindt in de komende weken plaats.

1 december 2016

BAM Infra Regio Civiel heeft een pilot afgerond met Vliegende Start, een traject om projecten gestructureerd op te starten en daardoor meer rust en controle te krijgen over het project.

1 december 2016

Afgelopen maandag heeft BAM Infra Energie & Water een gastdocentschap verzorgd aan twee groepen 8 van basisschool Hertog van Gelre. René Douma, Harry Oosterkamp, Jos Arkes, Diana Berends, kraanmachinist Henri Deuring  en Joris Quik (Vitens) hebben met veel enthousiasme hieraan meegewerkt. Dit gastdocentschap is onderdeel van het EMVI-plan van het project combi sanering gas- en waterleidingen in opdracht van Vitens en Liander in Apeldoorn. Het doel hiervan is de schooljeugd uit de omgeving te betrekken bij de uitvoeringswerkzaamheden van dit project en bewust te maken van veiligheidsmaatregelen.

1 december 2016

Per 1 december is een nieuwe telefoonregeling voor BAM medewerkers van kracht. Met ingang van deze datum wordt aan de medewerkers een standaard type mobiele telefoon of smartphone verstrekt.

24 november 2016

LinkedIn is een online sociaal netwerk met wereldwijd circa 400 miljoen gebruikers. Bij LinkedIn draait het om netwerken. Helaas zien de meeste mensen LinkedIn nog als een digitale kaartenbak; ze hebben een profiel aangemaakt, enkele gegevens ingevuld en hebben enkele connecties, maar het kan veel beter…

24 november 2016

DMU Management??? Wat is dat...
Het belangrijkste binnen het programma Commercie is het hebben van een optimale relatie met onze klanten. Een goede relatie kan je helpen om te begrijpen wat onze klanten belangrijk vinden, wat hun probleem of zorg is, waar ze wel of niet geld voor over hebben en wat ze van BAM verwachten als ze voor ons kiezen in plaats van voor onze concurrent.

17 november 2016

Afgelopen maandag vond in Gouda de workshop Digitaal Keuren plaats. Collega’s vanuit zowel BAM Infra als BAM Bouw en Vastgoed namen deel aan workshops van ieder 20 minuten. Hierin maakten zij kennis met programma’s op het gebied van digitaal keuren.

17 november 2016

Afgelopen woensdag heeft onze collega Hetty Messchaert (Omgevingsmanagement) tijdens de Marktdag Gemeente Amsterdam de ‘Marktdag Bokaal voor bijzondere prestatie en samenwerking’ ontvangen.

Pagina's