Schrijf je nu in: Opleiding maintenance en asset management

28 februari 2019 00:00

Werk jij op het vlak van service, beheer en onderhoud? Bijvoorbeeld in de rol van service engineer, locatieleider, maintenance engineer of contractmanager? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om je kennis te vergroten op het gebied van maintenance en asset management. Niet alleen goed voor jou, maar ook voor onze opdrachtgevers. Door te werken aan preventief, voorspelbaar en digitaal asset management, zorgen we er samen voor dat we de verwachtingen van onze opdrachtgevers ook waar kunnen maken.

Wil jij verder groeien in maintenance en asset management? BAM-collega’s Jeroen van Emmerik, (operationsmanager BAM Bouw en Techniek) en Bart Kardinaal (projectleider Meerjarige onderhoudsplan BAM Infra) gingen jou al voor. Hieronder lees je meer over de opleiding en hun persoonlijke ervaringen.

Wat brengt de opleiding jou?
BAM heeft samen met de Hogeschool Utrecht de opleiding 'Maintenance & Asset Management' ontwikkeld. Deze is er zowel in post-mbo als in post-hbo vorm.

 • Jouw werk groeit in waarde en aanzien.
 • Je zorgt voor een sterkere waarde in de waardeketen.
 • Je zorgt voor veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van installaties.
 • Jouw vraagstukken groeien in complexiteit.
 • De uitdaging om steeds waarde toe te voegen aan het proces.

​​​​​Het opleidingsprogramma is gebaseerd op actuele businesscases. Na het afronden van de opleiding ontvang je een diploma.

Welke kennis spijker je bij?
Post-mbo
Als ervaringsspecialist weet je uit de praktijk wat beter kan. Nu leer je hoe je dat kunt doorvoeren. Je leert anders naar onderhoud te kijken, je krijgt inzicht in het belang van data voor probleemanalyses, verbeteringen door te voeren op basis van deze analyses en om hierover duidelijk te communiceren. Oftewel: uitvoeren, analyseren en presenteren.

Post-hbo
Je leert onderhoudsconcepten zo in te zetten dat het zorgt voor efficiënt en effectief onderhoudsmanagement. Je leert meer over onder andere het managen van innovatieprocessen, integrale kwaliteitszorg en het bewaken van onderhoudsplanningen. En niet te vergeten onderhoudstechnologie.

De ervaringen van Jeroen en Bart

Jeroen van Emmerik, Operationsmanager bij BAM Bouw & Techniek: ‘Het is belangrijk dat wij één maatgevende vorm van asset management ontwikkelen waar wij als BAM achter staan, en deze ook op alle projecten toepassen. Daar is deze opleiding bij uitstek het vertrekpunt voor. Ik heb al kennis uit de opleiding toe kunnen passen in mijn huidige werk. Hieruit zijn de eerste besparingen op onderhoud al zichtbaar.’

Bart Kardinaal, Projectleider MJOP (Meerjarige onderhoudsplan) bij BAM Infra: ‘Het is fijn om met BAM-collega’s de opleiding te volgen. Iedereen kent de voordelen van goed asset management, maar ook de onderdelen die aandacht en verbetering vergen.’ Waarom hij de opleiding is gaan volgen? ‘Het is goed voor mijn inzicht en een verfrissing van mijn huidige kennis. Ik dacht: Je bent nooit te oud om te leren!’

Praktische informatie op een rij
Algemeen

 • Locatie: Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht
 • Tijdens de schoolvakanties van alle regio’s is er geen les.

​​​​​​​Post-mbo

 • De intakegesprekken van de post-mbo opleiding zijn op 27 maart en 5 april.
 • ​​​​​​​De opleiding duurt ongeveer één jaar en start op 9 en 10 april met een overnachting (dit zijn volledige dagen).
 • ​​​​​​​De normale lessen starten op 7 mei 2019 en eindigen op 3 maart 2020 (16 lessen).
 • ​​​​​​​De lessen vinden om de week plaats op dinsdag van 14.30 tot 18.00 uur.

​​​​​​​Post-hbo

 • De intakegesprekken van de post-hbo opleiding zijn op 12 en/of 21 juni.
 • De opleiding duurt ongeveer één jaar en drie maanden en start op 26 en 27 juni met een overnachting (dit zijn volledige dagen).
 • De normale lessen starten op 10 juli 2019 en eindigen op 17 juni 2020 (17 lessen).
 • De lessen vinden om de week plaats op woensdag van 13.30 tot 20.00 uur, om 17.30 uur is er wat te eten.

Wacht niet langer …
… en schrijf je in! Inschrijven voor de post-mbo opleiding kan tot 11 maart a.s. en voor de post-hbo tot 24 mei a.s. Let op: vol is vol. 

N.B.: Vraag eerst toestemming van je leidinggevende. Heb je dat geregeld? Stuur dan een mail met de vraag om deel te nemen en de goedkeuring van je leidinggevende naar: bambusinessschool@bam.com.

Vragen? Neem contact op met: hrd.infra@bam.com.

Bekijk hier de infographic.