Project in beeld: proefopstelling Shell Pernis

11 juli 2018 13:24

Wanneer je denkt aan het gebruik van glasvezel, denk je waarschijnlijk aan overdracht van data en/of telecommunicatiesignalen. Maar, dit is niet het enige waarvoor glasvezel wordt gebruikt. Glasvezel wordt ook gebruikt om te kunnen monitoren. De eigenschappen van glasvezelkabels, in combinatie met het monitoren van signalen door middel van sensors, is een technologie die steeds vaker wordt toegepast. Zo worden glasvezels ingezet om bijvoorbeeld informatie te analyseren van bijvoorbeeld dijkverschuivingen of het lokaliseren van treinen. Waar rijden deze treinen en hoe hard? Met als doel het gebruik van het spoor te optimaliseren. Onze afdeling Telematica is bezig met een, voor ons, nieuwe toepassing voor glasvezel. Dit doen wij voor Shell in Pernis.

Koeling
Op het terrein van Shell Nederland Raffinaderij staan kantoorgebouwen, controlekamers en proces- gestuurde fabrieken en installaties. In deze petrochemie worden vloeistoffen getransporteerd, die gekoeld dienen te worden. De leidingen worden nu gekoeld door enorme ventilatoren. Naast de aanschaf, is natuurlijk ook het gebruik van deze ventilatoren voor Shell een flinke investering. Shell wil verder onderzoeken hoe ze de ventilatoren zo effectief mogelijk kunnen gebruiken.

Thermometer
Om de werking van de ventilatoren te onderzoeken, zullen we gebruikmaken van geavanceerde, op glasvezel gebaseerde thermometers. Voor deze thermometers wordt glasvezel in een bepaald patroon aangelegd. Met een researchteam van Shell en medewerkers van Telecom wordt deze constructie bedacht. Deze ventilatoren zijn zowel aan de onder- als bovenzijde van de leidingen, waar vloeistof doorheen loopt, aangebracht. Op deze manier kunnen de temperatuur en de luchtstroom gemeten worden. Hoe dan, zou je zeggen? Wel, er wordt een signaal door deze glasvezelverbindingen gezonden en de “afwijkingen” worden geanalyseerd. Alle meetgegevens worden geanalyseerd. Aan de hand van deze analyses, kunnen de ventilatoren geoptimaliseerd worden. We maken simpelweg een dure, geavanceerde thermostaat. En mocht het nodig zijn, dan is het idee dat in de toekomst deze ventilatoren, qua vermogen, op- of afgeschaald kunnen worden.

Waarom glasvezel?
Glas is heel gevoelig en van deze eigenschap maken we gebruik om metingen uit te voeren. Het principe is simpel. Er wordt een signaal door een vezel gestuurd en het verschil tussen het begin- en eindsignaal, heet een “variabele”. Deze variabele kan door middel van analyses inzicht geven in het secundaire koelingsproces….Een soort sensor dus….? Kortweg Ja!

Wat is er vernieuwend aan dit project?
De manier waarop we glasvezel in dit project toepassen, en dus het maken van een glasvezelsensor, is voor ons nieuw. Nooit eerder hebben wij glasvezel gebruikt om de temperatuur te meten. Andere bedrijven hebben deze technologie eerder toegepast, maar niet in deze vorm en op deze schaal. Ter verduidelijking, deze ventilatoren zijn 2,5 tot 5,5 meter breed en draaien op honderden elektromotoren.

Toekomst
Het project staat nog in de kinderschoenen. Op dit moment zijn we bezig met engineeren. Als de engineering is afgerond, gaan we een proefopstelling uitwerken. Dit wordt een schaalmodel van het concept met kleinere ventilatoren, kleinere roosters en een kleiner stukje glasvezel. Met deze proefopstelling wordt het concept getest. Daarnaast kunnen we op deze manier mogelijke verbeteringen voorstellen en uitwerken. Als de proefopstelling aan alle eisen van Shell voldoet, kan de daadwerkelijke uitvoering voorbereid worden en kunnen de eerste ventilatoren van deze geavanceerde thermometers worden voorzien. En ja, wie weet wat dit voor ons in de toekomst zal brengen?  

Redactie in gesprek met:

Karel de Bruin                           Marcel de Knegt

projectmanager                         werkvoorbereider