Nieuw intranet verbindt ons wereldwijd

6 december 2018 00:00

62 BAM-ers hebben verschillende variaties van ‘BAM Connect’ ingediend als naam voor het nieuwe intranet dat eraan komt. De winnaar (willekeurig gekozen) is Joanna Jewell, accounts assistant bij BAM Construct UK.

De wedstrijd voor een geschikte naam voor het nieuwe intranet leverde in totaal maar liefst 2.500 suggesties op. De naam die het meest werd ingediend, wel 72 keer, was ‘One BAM’. Deze werd op de voet gevolgd door ‘BAM Connect’, dat ook de naam is van het huidige intranet van BAM Nuttall.

De Intranet Development Group, die bestaat uit communicatiespecialisten uit alle werkmaatschappijen, heeft een shortlist van de inzendingen opgesteld. Uiteindelijk zijn er vijf namen ingediend bij de Raad van Bestuur, die daaruit de winnaar koos. De jury was op zoek naar een naam die grappig en inspirerend is, maar ook kort, leuk en gemakkelijk te begrijpen, uitdrukt wat het wereldwijde BAM-intranet inhoudt en culturele en taalkundige grenzen overstijgt.

Rob van Wingerden, CEO Koninklijke BAM Groep: ‘De naam ‘BAM Connect’ brengt goed over wat het nieuwe wereldwijde intranet gaat doen: alle BAM-collega's wereldwijd met elkaar verbinden. Deze naam is door BAM Nuttall al omarmd en de Raad van Bestuur neemt graag iets over dat in een deel van onze organisatie goed werkt, om het wereldwijd in te voeren.’

Joanna wint £ 500 aan Amazon-vouchers. Ze kreeg deze uitgereikt door James Wimpenny, CEO van BAM Construct UK (zie foto).

Het nieuwe intranet ‘BAM Connect' wordt op dit moment ontwikkeld en in de loop van 2019 in alle werkmaatschappijen ingevoerd.