Mooi visitekaartje voor Beekdaelen

28 februari 2019 00:00

Na een jaar van hard werken is de herbouwde N274, de nieuwe fietsbrug en de ecopassage in Beekdaelen (Provincie Limburg) op woensdag 20 februari jl. officieel in gebruik genomen. Om dit succes te vieren werd er een fietstocht georganiseerd over het hele traject.

Samen met leerlingen van Basisschool Schinveld fietsten bestuurders van de Provincie Limburg, gemeente Beekdaelen, IBA Parkstad en BAM Infra als eerste over de nieuwe fietsbrug. Vanaf de fietsbrug ging de feestelijke stoet verder over de betonnen parallelweg, door het fietstunneltje onder de N274 door, richting de Schinvelderhoeve. Daar werden de fietsers en andere belangstellenden ontvangen met een hapje en drankje.

Turborotondes
De reconstructie van de N274 in Beekdaelen verbetert de doorstroming van het verkeer. De twee rotondes die binnen het project vallen, zijn ingericht als zogenaamde turborotondes. Op die manier kan het verkeer vlot zijn weg vinden. De 188 meter lange nieuwe fietsbrug over de N274 bij Schinveld biedt fietsers een veilige, comfortabele route over de drukke verkeersrotonde.

Gedeputeerde Eric Geurts: ‘Goed bereikbare steden en dorpen zijn aantrekkelijk voor bewoners én bezoekers. De reconstructie van de N274 verbetert de leefbaarheid en toegankelijkheid van deze regio. Het ontwerp van de brug en bijbehorend kunstwerk heeft de allure van een landmark, dat bijdraagt aan het bevorderen van toerisme, recreatie én het gebruik van de fiets.’

Ecopassage
Ook is er een ecopassage voor de Merkelbekerbeek gemaakt; dieren kunnen nu veilig naar de andere kant van de N274. Doordat de ecopassage is gecombineerd met een fietstunnel, kunnen ook voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, veilig aan de overkant komen.

Mooi visitekaartje
De reconstructie van de N274 was een provinciaal project waarbij de gemeente Beekdaelen nauw betrokken was. De gemeente Beekdaelen heeft gezorgd voor een wand met ledverlichting in de fietstunnel. Dit zachte licht vergroot de veiligheid van de wandelaars. Burgemeester Verkerk is trots op het eindresultaat: ‘Het zijn dit soort details die dit hele project naar een hoger niveau tillen. Een mooi visitekaartje voor Beekdaelen.’