Kwaliteitsmanagementsystemen (NEN-EN-ISO 9001) en Milieumanagementsystemen (NEN-EN-ISO 14001) gepubliceerd

3 december 2015 00:00

In oktober van dit jaar zijn de nieuwe versies van de normen voor Kwaliteitsmanagementsystemen (NEN-EN-ISO 9001) en Milieumanagementsystemen (NEN-EN-ISO 14001) gepubliceerd. Aanleiding voor het aanpassen van deze normen was onder andere:

  • de behoefte vanuit de markt om verschillende managementsystemen verder te integreren, onder meer qua structuur, definities en formulering;
  • het steeds complexer worden van de omgeving. Organisaties moeten met méér rekening houden dan alleen haar klanten om haar bestaansrecht te garanderen.

 

Dit sluit goed aan bij de ontwikkelingen binnen BAM Infra Nederland. Er is een nieuw bedrijf ontstaan dat we in één keer willen certificeren conform de meest recente normen. Voor een overzicht van de belangrijkste wijzigingen, klik hier.

Voor een groot deel voldoen wij al aan de nieuwe normeisen. Op dit moment is de afdeling KAM druk bezig de wijzigingen van de normen, waar wij nog niet volledig aan voldoen, verder te implementeren in het nieuw te ontwikkelen BMS van BAM Infra Nederland. Sinds oktober van dit jaar worden we door KIWA geaudit op de nieuwe normen. Ons doel is op 1 maart 2016 de nieuwe certificaten te verkrijgen.

Een belangrijk onderdeel van deze nieuwe normen is de organisatie bewust te maken van de impact van deze wijzigingen. De komende weken lichten wij  diverse thema’s nader toe via de wekelijkse Update van BAM Infra Nederland, waaronder risicobenadering, leiderschap en de levenscyclusbenadering.

Contactpersoon afdeling KAM: Hans-Peter Bruggink (hanspeter.bruggink@bam.nl).