Groninger Forum ontvangt Digital Construction Award 2018

7 maart 2019 00:00

Vorige maand werd het project Groninger Forum van BAM Bouw en Techniek uitgeroepen tot de winnaar van de eerste Digital Construction Award van BAM. Donderdag 28 februari jl. was het dan echt zover … Het trotse projectteam ontving de fonkelende award uit handen van Menno de Jonge, directeur Digital Construction.

Erkenning

De trots was aan alle kanten voelbaar en zichtbaar in de Happy Flow ruimte van het Groninger Forum, waar het projectteam met twintig collega’s vertegenwoordigd was. Menno de Jonge nam het woord en lichtte toe waarom BAM de Digital Construction Award in het leven heeft geroepen: ‘Deze prijs wordt voortaan jaarlijks uitgereikt en is een beloning en erkenning voor het werk van dát internationale project, dat het verst is gevorderd in de toepassing van digital construction gedurende alle projectfasen.’

Fonkelende award
Menno benoemde de tien projecten die door de Operating Companies waren genomineerd en vertelde welke drie projecten de top 3 vormde: Klinikum Frankfurt Höchst, Groninger Forum en National Children's Hospital Ireland. Tijdens zijn praatje stond de award, een glazen kubus waarin het Forum prachtig gegraveerd is, naast hem te fonkelen.

Menno herhaalde de woorden van de jury over het Groninger Forum. ‘Dit project heeft veel digitale initiatieven laten zien, zowel in de keten als met betrekking tot andere nieuwe ontwikkelingen. Ook op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en andere aspecten die ons in staat stellen om van elkaar te leren binnen Koninklijke BAM Groep’.

Menno nodigde Jos Rona, projectdirecteur van het Forum, uit om de award in ontvangst te nemen. Jos roemde zijn team. ‘Het Groninger Forum is een bijzonder project, waarin we op een slimme en innovatieve manier met elkaar werken. Dat doen we met een enthousiast en kundig team. Ik draag deze award dan ook op aan jullie. Het is ons project en onze award.’

Het Groninger Forum: cultureel hart van Groningen
Het Groninger Forum wordt een cultureel verzamelgebouw in de binnenstad van Groningen. Zowel de locatie als het gebouw maken het project een complexe uitdaging. Slimme bevoorrading en toepassing van volledige 3D ontwerpen zijn voorbeelden van gehanteerde digitale oplossingen. Het Forum is inmiddels in de afbouwfase en wordt eind september van dit jaar opgeleverd.

Webinar: neem ook deel!
Tijdens het Digital Construction Webinar op 14 maart (van 13.00 tot 13.30 uur) wordt het Groninger Forum project gepresenteerd. Lees hier meer over het webinar. Je bent van harte welkom om deel te nemen!

Na de feestelijke award uitreiking volgde een rondleiding over de bouw, waarbij afsluitend de gehele Groningse binnenstad vanaf het dak was te bewonderen. Het leverde een fenomenaal uitzicht op!