Eerste weekendafsluiting N236 succesvol verlopen

1 oktober 2015 00:00

Afgelopen weekend is door BAM Infra het asfalt vernieuwd op de provincialeweg N236 van de Loosdrechtdreef tot de kruising Driemond/Gein. Aangezien een gedeelte van de fundering gerepareerd moest worden, was een volledige wegafsluiting noodzakelijk. Voorzieningen waren getroffen voor omwonenden, die via het fietspad hun woning konden bereiken, terwijl het fietsverkeer veilig doorgang vond door gebruik te maken van een veerpont naar de overzijde van de Gaasp.

Nadat vrijdagnacht het oude asfalt was verwijderd, en de onderlaag en wegfundering deels waren gerepareerd, werd op zaterdag en zondag nieuw asfalt aangebracht. De weg is daarbij verbreed, waarmee deze duurzaam veilig kan worden ingericht. De verkeerslichten bij de kruising Loosdrechtdreef zijn alvast ingericht op de toekomstige situatie en bij de Driemondseweg zijn voorbereidingen gemaakt voor de verkeersregelinstallatie.

De weg werd maandagochtend volgens planning weer opengesteld. Het verkeer rijdt de komende twee weken op een onderlaag van asfalt. Op 9 en 10 oktober wordt tijdens een volgende weekendafsluiting de definitieve deklaag aangebracht.

Herinrichting N236
BAM Infra realiseert in opdracht van Provincie Noord-Holland de herinrichting van de N236
tussen de Loosdrechtdreef (Amsterdam Zuidoost) en de aansluiting op de Weesperbrug (Weesp). Hiermee wordt de veiligheid en bereikbaarheid in het gebied voor auto- en fietsverkeer verbeterd.