Een trede (op)gestegen!

12 september 2018 17:13

Spreek jij je collega's actief aan op (on)veilig gedrag? Ben jij je elke dag bewust van je eigen veiligheid en die van een ander? Zit het veiligheidsbewustzijn in al je poriën? De collega’s van BAM Infra Energie & Water op Schiphol zijn daar in ieder geval goed mee bezig en hebben onlangs het certificaat voor trede vier op de NEN Veiligheidsladder behaald.

Durf te vragen
Is het realistisch om in 10 maanden een trede op de ladder te stijgen? Ofwel, heeft veiligheid binnen BAM Infra Energie & Water op Schiphol een hoge prioriteit en zijn wij ook daadwerkelijk bezig met het doorvoeren van verbeteringen? Wat kunnen wij structureel verbeteren en welke bijdrage gaat de directie tot aan de werkvloer leveren?

‘Door simpelweg vragen te stellen is het veiligheidsbewustzijn aangewakkerd en werden verbeteringen zelfstandig doorgevoerd met als resultaat een hoger veiligheidsbewustzijn’, vertelt Mervyn Detmar, KAM-coördinator BAM Infra Energie & Water op Schiphol.

Bas Prins, projectmanager: ‘Ik ben er trots op dat we van trede drie naar trede vier zijn geklommen. Een groot compliment voor al onze collega’s! Dit is een mooie stap vooruit in het creëren van een nóg veiligere werkomgeving. Veiligheidsbewustzijn blijft het allerbelangrijkste binnen BAM. Elk ongeval is er één teveel.’