De wereld van morgen maken we samen

30 augustus 2018 00:00

Hoe wonen, werken, leven en verplaatsen wij ons in 2050? En hoe kunnen we door op een andere manier samen te werken onze aarde behouden voor de toekomst? Tijdens de ‘BAM Stakeholdersdag’ op 26 september a.s. is dit hét onderwerp van gesprek met onze klanten, andere relaties én hun kinderen.

Hun kinderen? Jazeker! Zij zijn de volgende generatie. Duurzaamheid gaat over hun toekomst. Met de BAM Stakeholdersdag bieden we een platform waar onze ketenpartners hun ideeën en oplossingen over duurzaamheid met elkaar kunnen delen. En dan is het ook logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren. Hun frisse, open blik kan bijdragen aan nieuwe, originele oplossingen. En daar zijn we naar op zoek! Want volwassenen hebben zelf ook niet alle wijsheid in pacht. 

In gesprek met onze klanten en hun kinderen
Met onze stakeholders gaan we in gesprek over verschillende thema’s en op zoek naar nieuwe oplossingsrichtingen, waar zowel onze klanten, kinderen en onze planeet mee geholpen zijn. Samenwerken en kennisdelen zijn hierbij essentieel. De thema’s die centraal staan zijn:

  • Smart City, Smart Mobility
  • Digital Construction (digitalisering)
  • Lifecycle values
  • Energietransitie (gebieden, gebouwen, wegen)
  • Healthy Urban Living
  • Circulaire Economie

Wat is de visie van onze klanten op deze thema’s? Welke uitdagingen liggen er? Wat hebben zij nodig om stappen te maken? En hoe kunnen wij als BAM, en als totale bouwketen, elkaar hierin verder helpen?

Creatieve denkkracht kinderen
Met de kinderen (10 t/m 17 jaar) voeren we deze dag apart een dialoog. Samen met en onder leiding van prinses Laurentien, oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation. Wat moet er volgens hen gebeuren om de aarde te behouden? Prinses Laurentien prikkelt de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen en stimuleert hen om hun visie op duurzaamheid te geven. Kinderen hebben het vermogen om vragen te stellen die volwassenen op een heel ander spoor brengen.

Trainingen
Om de dialoog zo goed mogelijk te laten verlopen, vinden in aanloop naar het event speciale trainingen plaats. Zo’n veertien BAM-collega’s worden door de Missing Chapter Foundation getraind om de kinderdialoog goed te kunnen begeleiden en op een volwassenen manier met ze in gesprek te gaan. Ook BAM-ers die de volwassen dialoog begeleiden (zo’n 48 collega’s) krijgen een speciale training om de gesprekken aan tafel in goede banen te leiden.

Inspirerende lift off
De dag start met een inspirerend verhaal over het belang van samenwerken en de ‘sense of urgency’ om NU met elkaar actie te ondernemen, willen wij ook in de toekomst van onze aarde kunnen blijven genieten. De bekende astronaut én voorvechter van duurzaamheid, André Kuipers, vertelt zijn persoonlijke ervaringen over samenwerking in de ruimte en de noodzaak daarvan. Want samen weet je meer en kom je verder.

Samen
Samenwerking dus als rode draad van deze dag én in de voorbereiding. De stakeholdersdag is vanuit een gezamenlijke business-inspanning (BAM Infra Nederland, BAM Bouw en Vastgoed Nederland en de Groep) tot stand gekomen. BAM-ers vanuit verschillende OpCos werken met elkaar samen om deze dag inhoudelijk invulling te geven en tot een succes te maken. Een mooi voorbeeld uit de praktijk waarbij onze kernwaarden ‘open samenwerking’ en ‘schaalbaar leren’ centraal staan.

Meer weten?
Wil jij meer weten over de Stakeholdersdag en de thema’s? In aanloop naar 26 september verschijnt op BAM Plaza / de digitale nieuwsbrief Update een aantal ‘duo-interviews’ met collega’s vanuit verschillende OpCos over de zes thema’s. Voor meer informatie kun je ook een e-mail sturen naar: info@bamduurzametoekomst.nl.

De verwachtingen voor de dag zijn hoog gespannen. Want een duurzame toekomst voor onze kinderen, daar wil BAM een grote steen aan bijdragen!