Afsluitdijk afgesloten

28 februari 2019 00:00

Afgelopen twee weken heeft Rijkswaterstaat gedurende vijf nachten de software van de bruggen op de Afsluitdijk uitgebreid getest. Dit gebeurde omdat onlangs aan het licht kwam dat diverse systemen niet optimaal functioneerden. Rijkswaterstaat legde begin februari bij BAM het verzoek neer de benodigde afsluitingen te verzorgen. Een uitdagende opdracht die bij onze collega’s van Verkeerstechniek en Verkeersmanagement van BAM Infraconsult in goede handen was!

Om de testwerkzaamheden te kunnen uitvoeren moest de Afsluitdijk deze vijf nachten tussen 22:00 uur ’s avonds en 05:00 uur ’s ochtends in beide richtingen volledig afgesloten worden voor alle verkeer. De complete afzetting diende elke nacht binnen 30 minuten in zijn geheel te zijn geïnstalleerd. Een uitdaging die door het team van BAM Infra Verkeerstechniek vol enthousiasme is opgepakt en succesvol uitgevoerd. 

Roy Hirs, afdelingshoofd Verkeer: ‘In korte tijd hebben wij meer dan 250 borden geproduceerd en geplaatst, een regelscenario voor ruim 30 dynamische route informatie panelen (DRIPs) opgesteld en al het benodigde materieel aangevoerd en voorbereid. Per nacht werden onder andere 15 tekstwagens ingezet en 12 verkeersregelaars, waarvan 4 op motor. Ik ben er trots op dat wij dit alles volledig met eigen mensen, materialen en materieel hebben uitgevoerd.’

Voor deze opdracht is door BAM Infra Verkeerstechniek nauw samengewerkt met de afdeling Verkeersmanagement van BAM Infraconsult die de contacten met Rijkswaterstaat verzorgt.