5D BIM VICO kennis delen

3 maart 2016 00:00

Op 25 en 26 februari vond een door BAM Infra georganiseerde 5D VICO sessie plaats. Dit BIM software pakket van het Amerikaanse bedrijf Trimble, biedt de mogelijkheden om automatisch en zeer betrouwbaar de hoeveelheden te bepalen van de 3D modellen en daaraan gekoppelde kostencalculaties uit te voeren. Hiermee wordt de doorlooptijd van het maken van hoeveelhedenstaten en kostencalculaties aanzienlijk verkort.

Sinds kort werken BAM Contractors en BAM Nuttall ook met dit pakket. De key-users van beide bedrijven en ook de kostendeskundigen van BAM International kwamen naar Gouda om te leren van de Nederlandse praktijkervaringen.

Specialist BIM René Baars en tevens “key-user” binnen BAM op het gebied van 5D VICO, gaf een uitgebreide toelichting op het gebruik van het pakket in de projecten. Vervolgens gingen de collega’s hands on aan de slag. Victor Snook, BIM Deployment Sector Specialist BAM Nuttall: “Het was een zeer leerzame sessie. De Nederlandse expertise kan ik goed gebruiken op de projecten bij BAM Nuttall”.