3D betonprinten: meer, groter, sneller en efficiënter

17 januari 2019 00:00

Het experiment voorbij. De eerste 3D constructieve geprinte betonnen brug ter wereld (Gemert) verdient een vervolg. En dat vervolg is er nu. In Eindhoven. Europa’s eerste commerciële, industriële productielocatie voor het 3D printen van betonnen elementen voor de bouw. Meer, groter, sneller en efficiënter. Alles gericht om op te schalen op alle vlakken. BAM Infra en Weber Beamix hebben daarom, afgelopen dinsdag, hun eigen 3D betonprintfaciliteit geopend onder leiding van Henk Post (BAM Infra Regionaal), Bas Huysmans (WeberBeamix) en Barry Hol (Noord-Holland).

Moment suprême
Het event was uitsluitend voor pers. De faciliteit stroomde vol en de pers verzamelde zich voor het grote doek. Op de achtergrond hoorde je het geluid van de 3D printer die onderdelen van nieuwe bruggen aan het printen was. Marco Vonk, marketing manager Weber Beamix, opende het event. Om de beurt werden er vragen gesteld aan de directeuren en gebiedsbeheerder en gaven zij daar antwoord op. 

Henk Post: ‘Ik ben ontzettend trots. We zijn echt met nieuwe dingen bezig. Dat geeft heel veel energie en uiteindelijk natuurlijk ook heel veel nieuwe inzichten. We zijn al jaren in digitalisering aan het investeren met alle kennis en kunde die er is. Het duurzaam bouwen en daarbij de vormgeving en vrijheid worden steeds belangrijker. En dat zijn twee dingen die 3D printen gaat bieden.’

Primeur
De heren drukten samen op de rode knop. Het doek viel naar beneden en daar kwam de grote ‘robotachtige’ 3D printer tevoorschijn, die al aan het tweede element van een brug begonnen was. Het openen van deze faciliteit is een primeur, met zicht op een gevulde orderportefeuille. Deze nieuwe productiemethode in de bouw vervult nu al een behoefte uit de markt. In de printrij staan verschillende projecten. Waaronder huizen van het project Milestone en toepassingen binnen lopende projecten van BAM.

Ook is gestart met een innovatieve samenwerking met de provincie Noord-Holland om een viertal fietsbruggen te printen. De faciliteit wordt hiermee direct op de proef gesteld.

Minder CO2-uitstoot
Door deze manier van produceren kunnen we vormvrije elementen en bouwwerken maken. Er is minder beton nodig voor hetzelfde resultaat. De printrobot brengt immers alleen beton aan daar waar het constructief nodig is. Minder beton scheelt enorm veel CO2-uitstoot. Ook is er geen bekisting meer nodig, dus is er ook geen afval meer.

Minder risico
Verder verloopt het gehele proces sneller en neemt de foutmarge af. Tijdens het ontwerpproces kijkt iedereen naar hetzelfde ontwerp. Wijzigingen worden direct digitaal doorgerekend en toegepast. Je drukt aan het einde bij wijze van spreken op ‘Ctrl+P’ en de printer doet zijn werk. Dat maakt het voor alle betrokken ketenpartners makkelijker en het levert iedereen minder risico op. En iedere ketenpartner is bij het proces betrokken.

In de spotlights
De opkomst was goed. Diverse media meldden zich vanuit heel Nederland (en ook België). Na de opening werden verschillende artikelen al gepubliceerd, van Telegraaf tot AD en NU.nl. Benieuwd naar alles? Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met links naar de nieuwsberichten!

AD
Eindhovens Dagblad
CoBouw
Telegraaf
BNR
Architectuur NL
Brabants Dagblad
NU.nl
Omroep Brabant
 

Beeldmateriaal
Naar aanloop van de opening is er een trailer en een projectfilm gemaakt van de 3D beton printfaciliteit! 

Bekijk foto's van de opening in onderstaande slideshow: